Bloemenweide Kessel ziet er al prachtig uit

Bloemenweide Kessel ziet er al prachtig uit

6 september 2023 Joyce

Voor de zomervakantie hebben met de hele school een stukje grond bij Plantencentrum Hendriks mogen inzaaien met wilde bloemen. Het doel hiervan is om de insekten zoals de bijen, lieveheersbeestjes, vlinders enzovoort te helpen overleven. Het gaat namelijk niet zo goed met deze insekten. 
Alle zaadjes zijn super goed ontkiemt en er zijn prachtige  bloemen uit gegroeid, dus de bloemenweide begint heel mooi te bloeien en de eerste bijen, vlinders, libellen en lieveheersbeestjes maken er al dankbaar gebruik van! Super mooi!! Wellicht zijn er al kinderen gaan kijken in de vakantie en hebben ze dit al met eigen ogen gezien!
Zaterdag 9-9-2023 wordt de bloemenweide officieel geopend en zal er verteld worden wat al deze bloemen al opgeleverd hebben! Er staan inmiddels ook  bijenkasten, zodat de bijen heerlijke Kesselse Honing kunnen maken! De kinderen, ouders, opa’s en oma’s  en leraren, zijn van BIJ-zonder welkom bij deze opening, om met eigen ogen te zien wat hun werk al heeft opgeleverd! Het beloofd mooi weer te worden, er zal een lekkere (koele) versnapering klaar staan !
We verwelkomen iedereen graag op zaterdag 9 september:11:45 uur parkeerplaats Plantencentrum Hendriks verzamelen, waarna we gezamenlijk naar de bloemeweide lopen.